Animation Film Design

Innovatieve vistuigen | WUR
design, animatie • 2-3 min

hoe maakt de wetenschap bodemvisserij efficiënter en duurzamer in de toekomst?

Het spraytuig
Om bodemvissen zoals schol te vangen moet een net vlak boven de bodem getrokken worden. De vissen worden dan opgeschrikt met wekker kettingen, zware metalen kettingen die de bodem omwoelen en voor veel weerstand zorgen.

Wetenschapper van Wageningen Marine Research zijn een niet soort vistuig aan het ontwikkelen die met waterspray de vissen opschrikt. Zo is er minder omwoeling en ondervinden de boten minder weerstand. Deze animatie laat zien waar het ontwikkelproces nu is en welke uitdagingen er nog zijn.

Storyboard

Pulsvisserij

Om schol en andere bodemvissen te vangen moet je het net over de bodem heen schrapen. Wetenschappers van de Universiteit Wageningen hebben een nieuw soort boomkor systeem ontwikkeld en onderzocht. Wij maakten een aantal animaties als samenvatting van het onderzoek.

Benthis

Benthis heeft het effect van bodemvisserij in de Noordzee onderzocht. Conclusies uit dit onderzoek zijn samengevat in een drietal animaties. Opgeleverd in zowel Engels, Nederlands als Frans om op Europees niveau beleidsmakers te bereiken.

SOMOS

De ruimte op zee wordt steeds beperkter. Is er een mogelijkheid om meerdere gebruikers in hetzelfde gebied veilig onder te brengen? SOMOS heeft een stappenplan om dit te onderzoeken en te beoordelen.

Complexe software producten en diensten tot de kern van de zaak laten komen? Neem contact met ons op of krijg een indicatie van de kosten.

vm_logo_mini