Animation Film Design

Filmhuis Alkmaar
ruimtelijk ontwerp, animatie, design

Een dynamische foyer met meer dan 40 meter aan filmische projecties, routing en informatie.

Het Filmhuis Alkmaar heeft sinds 2016 een nieuw gebouw. Samen met technische partner MWee hebben we de foyer een filmische laag gegeven. Met 11 projectoren over meer dan 40 meter muur projecteren we alles van prijzen van drankjes bij de bar, tot zaalnummers, routing en speciale wandvullende projecties geïnspireerd op klassieke films zoals Rear Window en Apocalypse Now.

11 meter 

Op speciale momenten kunnen medewerkers van het filmhuis de hele wand veranderen in een aansluitende projectie. Geïnspireerd op Apocalypse Now, Rear Window, Dr Strangelove en andere klassiekers. 

Kindermatinee

Naast de zalen zijn de zaalnummers geprojecteerd op de wand. Voor speciale gelegenheden zijn deze door het personeel te veranderen in bijvoorbeeld karakters of andere designs. 

Cinemagraphs

Voor het filmklassiekers thema van het filmhuis maakten we 11 cinemagraphs. Stilstaande maar toch bewegende beelden uit iconische films zoals Stalker, Ran, Midnight in Paris en Breakfast at Tiffany’s.

Opening

Voor de opening van het nieuwe gebouw hebben met twee in de hand gehouden projectoren een originele aankondiging gemaakt.

Play Video

Complexe software producten en diensten tot de kern van de zaak laten komen? Neem contact met ons op of krijg een indicatie van de kosten.

vm_logo_mini