Eye-openers | KNCV
explainer • 1:14

Wetenschappers leggen bondig, prikkelend en visueel uit wat hun bezighoudt, wat ze daarin fascineert en waar ze naar op zoek zijn.

Eye-openers is een podium voor veelbelovende wetenschappers wat we samen met de KNCV hebben opgericht in 2018. Inmiddels hebben we ruim 50 afleveringen gemaakt over de meest uiteenlopende onderzoeken in de chemie. Vertelt door zowel beginnende wetenschappers als nobelprijswinnaars.

Leon Smook onderzoekt de mogelijkheden van een kunstmatige neus, die op moleculair niveau geuren kan identificeren. 

Op eye-openers.nl kun je ze allemaal bekijken.

We filmen vaak 4 tot 6 wetenschappers op 1 dag tegen een zwarte achtergrond en hebben inmiddels een boekwerk aan illustraties gemaakt die we omzetten in animaties om de verhalen te versterken en te verduidelijken.

Isabelle Kohler | Spiegelbeelden van designer drugs: maakt het uit?

Moleculen kunnen spiegelbeelden van elkaar zijn en daardoor verschillende eigenschappen hebben. Die verschillen kunnen voor drugs van groot belang zijn op het effect op ons lichaam. Daarom doet Isabelle Kohler onderzoek naar links- en rechtshandige drugs.

Gouden Spatel

Elk jaar rijkt de KNCV een aantal awards uit onder de meest veelbelovende jonge wetenschappers in de chemie. Voor alle genomineerden maken we korte animaties die uitleggen waar hun project over gaat. Zoals Inge van den Boogaert over haar vloeistof-cel batterij. 

Maak kennis met de KNCV in 1 minuut

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging bestaat al sinds 1903 en is dé belangenbehartiger van de chemie, life sciences en procestechnologie in Nederland.

Aan ons de vraag om een animatie te maken die in 1 minuut laat zien wat de KNCV is er waar ze voor staan.

Digitale editie van de Avond vd Chemie

De vijfde editie van de Avond van de Chemie werd een digitale editie. Op deze avond zijn er topsprekers van internationale allure en wordt er jong chemisch talent in de spotlights gezet met uitreikingen van diverse awards. 

Aan ons de vraag om een leader te maken om deze editie in te leiden.

Complexe software producten en diensten tot de kern van de zaak laten komen? Neem contact met ons op of krijg een indicatie van de kosten.

vm_logo_mini