Animation Film Design

Energiesysteemintegratie | RVO
explainer • 2:05 

Onderzoekers aan het woord over de grote energietransitie vragen van deze tijd.

De transitie naar ons toekomstige energiesysteem is een zeer complexe opgave. Daarin kan zogenaamde energiesysteemintegratie een belangrijke rol spelen. Samen met Polycentric maakten we 5 explainers over meerjarig onderzoek naar energiesysteemintegratie.

Omdat de onderzoekers weinig tijd hadden, moesten we alles tot in de puntjes voorbereiden. De set bedenken in 3D geeft ons inzicht in de afmetingen van de set. We filmden gedurende 3 dagen op locatie in Delft en Groningen en kwamen zo niet voor verrassingen te staan.

Thijs Bouman | De menselijke en maatschappelijke kant van de energietransitie

De focus van dit project ligt op het samenbrengen en integreren van data en kennis over technische, economische en sociale componenten van energiesystem, om zo energiesystemen te optimaliseren en beter te laten functioneren

Zofia Lukszo | Verbindingen voor een waterstof-gebaseerde energietransitie

In dit onderzoek ligt de nadruk op de transitie naar een op waterstof gebaseerd energiesysteem, aangezien waterstof een belangrijke rol kan spelen in de transitie naar duurzame en koolstofarme energiesystemen. 

Mathijs de Weerdt | Optimalisatie en modelleren van het energiesysteem

Dit project richt zich volledig op modelleren van het energiesysteem. Om de overgang naar hernieuwbare bronnen mogelijk te maken zijn er grote veranderingen nodig in het energiesysteem. 

Alex Stefanov | Energiesystemen weerbaar maken tegen cyberaanvallen

Digitalisering van de energiesector is belangrijk in de energietransitie naar koolstofneutraliteit en integratie van het systeem. Onze huidige ICT’s kunnen echter kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen. Het is dus van groot belang om een betrouwbare toekomstige energievoorziening veilig te stellen.

Complexe software producten en diensten tot de kern van de zaak laten komen? Neem contact met ons op of krijg een indicatie van de kosten.

vm_logo_mini